News in Telugu

LiveCricketStreem

GLOBE

Sunday, October 2, 2011

IBPS GA PAPER 1. Education loan is provided...

Nagaraju Bogiri shared a post with you on Google+. Google+ makes sharing on the web more like sharing in real life. Learn more.
Join Google+
IBPS GA PAPER
1. Education loan is provided by
Ans.None ( Ans is SLC)

2. Salva Kiir Mayardit is the president of which country?

Ans.South Sudan

3. Question on Indian Finance Minister recent UK visit.issues &policies?

4. Which country has tighten the immigration laws recently?

Ans:- Denmark

5. Steel authority of india recently bid for hajigak ore mines. where is it located?

Ans- Afghanistan

6. Question on with which country India signed memorandum of understanding on the port project that will boost economic activities in Jaffna and its neighbourhood?
Ans:-Sri Lanka

7. Following not directly decided by RBI?
Ans:- Base rate

8. Copper mines majorly located in which state of India?

Ans- Rajasthan

9. Clearing house is place where? banking related

Ans:- An agency or separate corporation of a futures exchange responsible for settling trading accounts, clearingtrades
10. Michael phelps related to which sport?

Ans- Swimming

11. SFIO recently in news.SFIO is under which ministry?

Ans-Corporate affairs ministry

12. Nileema Mishra & Harish handle recently in news for the award?

Ans:- Magsaysay award

13. Capital market is a place where? shares related

14. Following are authorized to accept deposits withdrawable by cheque?
a)insurance companies b)finance c) rbi d)banks e)govt. corporation

15. Highest % household savings ?
Ans:- Postal savings

16. National panchayat day?

24 April

17. Legislation acts related to security issues
a)workmen compensation b)maternity benefit c)right to education d)employee state insurance act e)all

18. Pak foreign minister recent visit to india.Finalized a set of CBMs?

19. MANDRA novel awarded saraswati samman. It was written in which language?

Ans:-Kannada

20. Following is not applicable for negotiable instrument?
a)must be registered b)must be transferable c)must be in writing d)must be signed e)all

21. RTGS minimum threshold limit recently raised to
Ans:- 2lac

22. Govt. sharehold in public sector banks cant be below
Ans:- 51

23. How many villages are to be covered in next 5yrs under Financial inclusion?
Ans:-73,000



24. Global water summit April-May 2012 to be held in?

Ans:- Rome

25. In every WTO meeting there has been a deadlock on which particular issue?
a)agriculture subsidy b)patent alloting mechanism c)trade rules d)tariff barriers in EU countries.

26. Jeev Milka singh & Arjun Atwal related to which sport?

Ans:-Golf

27. Recently in news we have heard about a champions trophy related to which sport?
ans:- hockey

28. Wire Transfer means? banking related.

ans:- Wire transfer or credit transfer is a method of electronic funds transfer from one person or institution (entity) to another

29. Who was the chief ministe of WestBengal prior to Mamata Banerjee?

ans:- Buddadeb bhattacharyya...
View or comment on Nagaraju Bogiri's post »
You have received this message because Nagaraju Bogiri shared it with mail2nagaraju.bogiri@blogger.com. Unsubscribe from these emails.